Sugen på att måla om?

2012-04-17 @ 20:40:46

Om du vill förnya dina väggar men inte tapetsera dom så är måla ett bra alternativ. Det är lite lättare att få ett bra resultat när man målar än när man tapetserar eftersom man inte har något mönster som man måste ta hänsyn till och det kan heller inte bli snett. Den största svårigheten är att det inte ska bli ett fläckigt slutresultat. Detta undviker du lättast genom att använda en roller istället för en pensel när du målar de stora ytorna och att måla ett lager till när färgen torkat.

Det här behöver du för att måla en vägg:

  • Täckpapper
  • Spackelmassa & spackel
  • Slippapper
  • Tejp
  • Färg
  • Roller & pensel

Börja med att räkna ut hur mycket färg du behöver genom att mäta väggens höjd och gångra den med väggens längd. Då blir det mycket lättare när du ska köpa färg och du slipper vara med om att färgen tar slut när du har halva väggen kvar att måla. När du väl är i affären så be om hjälp. De som arbetar där hjälper dig att räkna ut hur mycket färg som kommer går åt, för det är inte bara storleken på väggen om avgör utan även underlaget du ska måla på. Du får även råd vilken sortsfärg du ska köpa så du inte får med dig elementfärg med dig hem om du ska måla en vägg.

 

Men när du fixat all färg gör du så här:

  1. Täck golvet med täckpappret
  2. Ska du måla på tapet så se till att den är slät. Har du struktur på din tapet och inte vill ha det när du målat klart måste du antingen slipa ner den eller riva bort den helt. Är tapeten glansig måste du även då slipa den för annars finns risken att färgen inte ens fastnar. Vill du inte att skarvarna ska synas när du målat klart måste du slipa ner dom innan du börjar.
  3. Spackla över alla ojämnheter på väggen och slipa när de torkat för att undvika skarvar mellan spacklet och resten av väggen.
Och sen kollar du på den här filmen för att få tips på hur du ska göra när du väl börjar måla:

 

Bildkälla

Vägg

 


Kommentarer
Postat av: Haldis johanna

Hej vill du få presentkort till olika klädbutiker helt gratis och gillar att medverka i olika tävlingar o vinna jätte fina priser? Bli då medlem på denna super bra sida: http://www.gratisklader.se/?r=196700

2012-04-18 @ 13:55:07
URL: http://haldisjohannanilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0