Sylt!

2012-05-09 @ 20:34:06
Nu har jag kokat min första burk med sylt! Och inte vilken sylt som helst utan min favorit som är jordgubbssylt. Nu när jag vet hur enkelt det är förstår jag inte varför folk köper sylt i över huvudtaget. Det är bara att koka upp bären med syltsocker så är det klart (det mer detaljerade receptet om hur mycket av varje får du läsa på dit syltsockerpaket). Det kan inte ta mer än en kvart/tjugo minuter sammanlagt och man får själv bestämma hur söt man vill ha den, hur mycket bitar och dessutom har man koll så det inte är en massa konstiga tillsatser. Detta borde alla lära sig!


Vad ska jag göra i fall jag blir utsatt för ett inbrott?

2012-05-06 @ 20:48:46

 

Att veta att en främmande person har brutit sig in i ditt hem och rotat bland dina saker kan kännas obehagligt och kränkande. För att det ska räknas som ett inbrott behöver personen som bryter sig in inte ens ta någonting. Det räcker med att han/hon brutit sig in i din bostad/förråd/vind/källare.

  • Anmäl direkt! Även om du inte har en försäkring så är det viktigt att du anmäler.
  • Rör inte platsen. Det är viktigt att polisens tekniker har möjlighet att hitta fingeravtryck och DNA på platsen.
  • Är du försäkrad ska du även ringa och anmäla inbrottet till ditt försäkringsbolag.

När du sitter i telefon med polisen bör du försöka beskriva platsen så utförligt som möjligt – är dörrar uppbrutna, vad saknas, har det blivit några skador, har någon i närheten gjort några observationer o.s.v.

Polisen når du på nummer 114 14 eller direkt via polisens hemsida. Är det mer akut ska du självklart ringa 112!

 

 


Källa

Polisen.se


RSS 2.0