Lite kort om facket

2012-04-24 @ 22:29:08
Vet du vad facket är? Inte. Du är inte ensam. Det här inlägget kan se lite tråkigt och långt ut, men läs det ändå. Det är viktigt att du vet vad facket är.

Ett fack är helt enkelt en organisation innom en arbetsplats eller en hel yrkeskår som hjälper medlemarna med att få de bästa arbetsvillkoren som det är möjligt.

Men varför ska just du vara med? Som medlem har du alltid någon som står vid din sida i fall då får problem på din arbetsplats. Du kan få råd och hjälp med allt ifrån att få ut rätt lön till juridik och säkerhetsfrågor. Men det finns många fler anledningar att gå med i facket, vill du ha hela åtta stycken? Kolla här.

Beroende på vad du har för yrke så tillhör du ett speciellt fack. Det är bara inte ett eller två olika som det rör sig om bara här finns det en lista på 50(!!) olika.

De olika facken har olika förmåner men sådant som du kan få är:
  • Hemförsäkring för dig och din familj
  • Bra reseförsäkring
  • Fritidsförsäkring som skyddar dig vid olycksfall
  • Medlemstidning
  • Möjlighet att gå olika kurser

 

Dessutom får du chansen att vara med och påverka eftersom din arbetsgivare i många fall måste prata med facket innan de fattar vissa beslut. Är du då medlem i facket så har du möjlighet att ha inflytande över dessa frågor.

 

Vill du veta mer om facket tycker jag att du ska gå in på LO's hemsida. De skriver riktigt bra om om vad facket är, varför du ska vara med och förklarar hur det fungerar. LO är bara en organisation, men det fungerar på ungefär samma sätt överallt.

 

 


Kommentarer
Postat av: Fanny

bra blogg, gå gärna in på min och släng in en kommetnar kram :)

2012-04-28 @ 22:05:09
URL: http://fannythaii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0