Att flytta till: bostadsrätt

2012-02-01 @ 21:00:17
Att köpa en bostadsrätt är lite grann som att köpa en egen fastighet/villa... men ändå inte alls. När man köper en bostadsrätt så innebär det att man blir medlem i en bostadsrättsförening som i sin tur äger lägenheten man bor i. Men som medlem har man rätt att bo i en viss lägenhet. Man äger alltså inte själv lägenheten utan en del i hela föreningen som innebär att man får tillgång till en lägenhet, men man har själv ansvar för reparationer och underhåll. Precis som när man äger en fastighet/villa.

 

När man köper in sig i en bostadsrättsförening så ska man först betala en köpesumma till säljaren och sedan betalar man månadsvis en "hyra" till föreningen. De pengarna går i sin tur används till gemensamma kostnader, som till exempel städning av trapphus, underhåll av tvättstugan, snöskottning och ofta läggs även en del av pengarna in i en reparationsfond där medlemmarna kan söka bidrag för renoveringar och reparationer till den egna lägenheten.

 

Bostadsrättsföreningar har inte som mål att gå med vinst och därför använder en del föreningar de eventuella pengarna som blir över för att möjligtvis kunna sänka hyrorna. Utöver avgiften till föreningen så tillkommer även kostnaden för el och ibland vatten.



Bildkälla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0