Att flytta till: internat och att bo i kollektiv

2012-03-16 @ 18:57:25

Att bo kollektivt innebär att flera personer delar på en större fastighet. Det kan vara flera familjer som bor i ett och samma hus, men det kan också vara tre kompisar som delar på en lägenhet. Även när man är flera personer som delar på ett hus eller en lägenhet så är det ändå någon som äger huset eller står som hyresgäst i kontraktet och det är då viktigt att komma ihåg att det är denna som har det yttersta ansvaret att hyra och räkningar blir betalda för att annars är det den som kommer få en betalningsanmärkning. I fall man inte känner varandra så bra så blir det då extra viktigt att komma överens om ett avtal och vilka regler det är som gäller.

 

Så här skulle ett kök i ett kollektiv kunna se ut. Detta är taget i min pokjäns nuvarande boende som han delar med tre andra killar.

 

Om du har möjlighet att dela på en större lägenhet med några andra så kan det vara en bra idé eftersom det är mycket lättare att få tag på en stor hyreslägenhet än en liten. I slutändan kan det till och med bli billigare då till exempel tre personer delar på en fyra. Då har de varsitt sovrum och dessutom ett gemensamt kök och vardagsrum. När de delar på hyran för den här fyran så blir det mycket billigare än om de skulle ha varsin etta.

 

Att bo på internat är ett lite ovanligare alternativ som finns på en del folkhögskolor och yrkesutbildningar. Det är nästan samma sak som studentbostäder. Det skiljer sig i pris och storlek mellan skolorna så det bästa du kan göra är att ringa dit och fråga för mer information.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0