Världens bästa köttfärssås

2012-03-19 @ 20:58:33
Det här receptet är mitt absoluta favoritrecept på köttfärssås och spagetti. Köttfärssås kan göras på mängder av olika sätt men detta är helt klart värt att testas. Att blanda i rivna morrötter är ett bra och billigt sätt att späda ut såsen utan att smaken blir lidande.


Världens bästa köttfärssås, 6-7 personer

500 g köttfärs

500 g krossade tomater

1 ½ krossade tomatförpackningar med vatten

2 st hönsbuljongtärningar

2 msk vinäger

2 msk ketchup

3 stora morötter

En gul lök

1 msk socker

1 dl mjölk/grädde

En vitlöksklyfta

Timjan

Svartpeppar

Vitpeppar

Salt


  1. Börja med att skala och riva morrötterna och sedan hacka den gula löken.
  2. Stek köttfärsen tills den är nästan helt genomstekt innan du häller ner löken i pannan. När löken börjar bli mjuk och färgen ändras så att den nästan är lite genomskinlig häller du även i morötterna. Bli inte förtvivlad om det ser ut som att det är mer morrötter än köttfärs i pannan just nu. Morrötterna kommer sjunka ihop och minska i volym allt efter som de blir tillagade. Blanda ihop allting och låt de stekas några minuter.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna, fyll den tomma förpackningen med kallt vatten och häll ner i blandningen. Du kan behöva tillsätta mer beroende på hur såsig du vill att den ska bli.
  4. Lägg ner buljongtärningarna i såsen och rör om tills de lösts upp.
  5. Tillsätt salt, timjan, svart- och vitpeppar efter smak tillsammans med vinäger, socker och ketchup. Det sista du gör innan då låter såsen puttra i några minuter är att tillsätta mjölken/grädden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0