Världens bästa köttfärssås
2012-03-19 @ 20:58:33Det här receptet är mitt absoluta favoritrecept på köttfärssås och spagetti. Köttfärssås kan göras på mängder av olika sätt men detta är helt klart värt att testas. Att blanda i rivna morrötter är ett bra och billigt sätt att späda ut såsen utan att smaken blir lidande.
Världens bästa köttfärssås, 6-7 personer
500 g köttfärs
500 g krossade tomater
1 ½ krossade tomatförpackningar med vatten
2 st hönsbuljongtärningar
2 msk vinäger
2 msk ketchup
3 stora morötter
En gul lök
1 msk socker
1 dl mjölk/grädde
En vitlöksklyfta
Timjan
Svartpeppar
Vitpeppar
Salt
- Börja med att skala och riva morrötterna och sedan hacka den gula löken.
- Stek köttfärsen tills den är nästan helt genomstekt innan du häller ner löken i pannan. När löken börjar bli mjuk och färgen ändras så att den nästan är lite genomskinlig häller du även i morötterna. Bli inte förtvivlad om det ser ut som att det är mer morrötter än köttfärs i pannan just nu. Morrötterna kommer sjunka ihop och minska i volym allt efter som de blir tillagade. Blanda ihop allting och låt de stekas några minuter.
- Tillsätt de krossade tomaterna, fyll den tomma förpackningen med kallt vatten och häll ner i blandningen. Du kan behöva tillsätta mer beroende på hur såsig du vill att den ska bli.
- Lägg ner buljongtärningarna i såsen och rör om tills de lösts upp.
- Tillsätt salt, timjan, svart- och vitpeppar efter smak tillsammans med vinäger, socker och ketchup. Det sista du gör innan då låter såsen puttra i några minuter är att tillsätta mjölken/grädden.
Kommentarer
Trackback